Golfsimulator hemma

Planerar du att bygga en golfsimulator hemma? Då har vi antagligen den lösning som du söker. För att hitta den lösning som passar dig bäst behöver du bestämma dig för vilka förutsättningar du har eller vill ge ditt projekt. Det du behöver ta ställning till är bland annat.

Byggnaden för golfsimulator hemma

För att upplevelsen skall bli riktigt bra behöver du ha tillgång till en lokal som uppfyller minimumkraven vad gäller storlek. Till att börja med behöver du en lokal som har tillräcklig takhöjd. Minst 3 meter och gärna 4 meter eller mer om möjligt. Du behöver även ha en lokal som är minst 4 meter bred och 7 meter lång. Om möjligt så gärna större eftersom du antagligen även vill ha plats för en fåtölj, uppställningsplats för utrustning etc.

Golfsimulatorn & kringutrustning

Det finns många olika simulatorer. Vi arbetar med TrackMan som är marknadsledande samt FlightScope som är ett prisvärt alternativ för golfsimulator hemma. Förutom själva golfsimulatorn behöver du annan elektronik som en projektor (gärna laserprojektor) med bra upplösning, en projektorduk en kraftfull dator, en pekskärm, extramonitor och flimmerfri ledbelysning. Tänk på att projektorduken skall tåla många träffar med en golfboll. Det är alltså inte en vanlig projektorduk utan en som är anpassad för ändamålet. Stäm av med oss för en genomgång av vilken utrustning som är det bästa alternativt idag.

Golv- & takbeläggning

För att ge rätt känsla skall du ha en slagmatta (tee) och en puttingmatta (green). Många väljer sedan att ha en annan matta runtomkring som vi kallar en fairwaymatta. Kombinera gärna med en gummimatta på övriga kringytor för ett fräscht intryck. Använd även gärna textilplattor för att förbättra akustiken i rummet.

Övrig inredning

Utöver detta bör ni komplettera med draperier och ett skyddsnät för att undvika rikoschetter från bollar som träffar fel. Det kan även vara bra att måla väggarna i mörkare runt själva duken för att förbättra kontrasten etc.

Budget för projektet

Vad gäller budget för projektet så räkna med att själva simulatorn kostar mellan 75-250.000 kronor. Elektroniken kan kosta cirka 100.000 kronor och övrig inredning, beroende av rummets storlek cirka 50-100.000 kronor. Den totala budgeten kommer alltså landa på cirka 200-450.000 kronor beroende av vilka lösningar ni väljer.

Tidplan för projektet

Räkna med att det tar cirka 2-4 veckor att få allting på plats.

    [recaptcha]